OTP - 2024/34 - napi

2024.05.08. 08:22 • Chart extra
Timeframe Irány Támaszok Ellenállások
Napos 17600 18800, 19200

 

Sekély és mindösszesen másfél kereskedési napig tartó korrekciót követően megindult északnak a papír árfolyama. Ez a két adat a piacról arra utal, hogy a trend még erős.

Az ék verziójának folyamatosan csökken az esélye, a látott mozgás alapján egyre inkább a korábban bázisépítésként jelzett verzió (impulzus megindulása előtti piaci mozgás) tűnik befutónak, ami azt jelenti, hogy nagy eséllyel egy impulzus hullám közlekedik északi irányba.

Több idősíkon számolt első lehetséges célára a mozgásnak a 18750-18890 közötti sávra mutat, mely szoros kapcsolatban áll az egyik lehetséges elliotti számozással is. Amennyiben az impulzus verzió fut és a hullám nem nyúlik meg, akkor a jelölt zónából egy néhány száz pontos korrekció következhet, ami után további emelkedés érkezhet a parkettre.

Az aktuálisan rendelkezésre álló adatok szerint a további felfelé mozgás a 19200-19400 közötti zónát célozhatja meg, mint másodlagos célárzóna, harmadlagosan pedig - egy megnyúló hullám esetén - 19575-19920 közötti sávot teheti célkeresztbe.

A papír az utóbbi napok mozgásával továbbra is bull erőt mutat, ugyanakkor nem szabad elfeledkezni arról, hogy ha meg is nyúlik az adott trendszakasz utolsó alhulláma, az abból meginduló korrekció első hulláma gyakran nagyon éles és gyors fordulatot hozhat a piacon. Hangsúlyos, hogy a fordulatra utaló jel még nem jelent meg a charton, ezzel csupán teoretikusan számolunk egészen addig, amíg határozott jelzés nem érkezik erre vonatkozóan.

Ezeken a szinteken – mivel nagyobb trendszint utolsó hulláma ér véget – számolni lehet azzal, hogy a nagyobb szereplők is megjelenhetnek a parketten, azaz magasabb forgalom és nagyobb profitrealizálás is megérkezhet, ami az eddig látott mozgások karakterisztikájától eltérő lehet.

Összefoglalva: A következő időszakban további emelkedésre számítunk, a papír árfolyama megérkezhet a 18750-18890-es zónába.

Korábbi elemzések továbbra is relevanciával rendelkező tartalma:

2024/33:

A napos indikátorképek arra utalnak, hogy nagyobb eséllyel továbbra is bull folytatás lesz, még akkor is, ha néhány napig korrigál a piac, az RSI belépett a fenntartható bull tartományba, hosszabb időtávra tekintve az újabb további lokális csúcsok megjelenésével már statisztikai alapokon is számolni kell.

Impulzus futásának esetében akár további jelentős emelkedés is megjelenhet a papír árfolyamában, így a feltételezett korrekciót követően további emelkedésre van kilátás, melyre konzervatívan 18750 és 19200 környéki célárakat becslünk a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján.

A hetes idősíkon megfogalmazott veszély továbbra is fennáll, az impulzus befejezését követően egy nagyobb trendszint korrekciója érkezhet, ennek a nagyobb mozgásnak a megindulására továbbra sincs jelzés a charton.

2024/28:

Amennyiben a trend tér vissza és nem egy lassú emelkedő, ékszerű formációt ölt a trendszakasz záró hulláma, akkor 18800 magassága elérhetőnek látszik. Az ékszerű formáció esetében az előrejelzés nehezebb, de ez esetben 18100 környéke látszik reális lehetőségnek a jelenlegi adatok alapján.-2024/28

A bejegyzésben foglaltak kizárólag az író személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

A BRAD az Erste Befektetési Zrt. ügynöke.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás